Srijeda, 05 Travanj 2023 13:38

Predstavljen novi Mostov dubrovački tim

Piše:
Ante Pavlović, Josip Mikuš, Antonia Knežević i Ivica Ban Ante Pavlović, Josip Mikuš, Antonia Knežević i Ivica Ban Foto: Kate Šutalo Cvjetković

Nakon što je Josip Mikuš prije mjesec dana izabran za novo koordinatora Mosta u Dubrovniku u utorak su predstavljeni i članovi novog koordinacijskog tima Gradske koordinacije Mosta grada Dubrovnika. Uz koordinatora Mikuša koji je predsjednik, u timu su Antonia Knežević kao zamjenica predsjednika te tajnik Antun Pavlović. U tom peteročlanom timu za pravne poslove je zadužen Ivica Ban, dok će se financijama baviti Marko Bautović.

Podsjetimo, Most u Dubrovniku je imao problema s prethodnim koordinatorom Marom Kristićem koji, po tvrdnjama članova, nije vodio dubrovački Most na zadovoljavajući način radivši uglavnom sve na svoju ruku, odnosno bez konzultacija. Kristić više nije član Mosta, ali je zadržao vijećnički mandat u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika. Zbog toga Most više nema vijećnika u dubrovačkom Gradskom vijeću.

- Cilj nam je imati gradskog vijeća, ne samo jednoga. No, kad ga već sad nemamo, sve ono što želimo poručiti građankama i građanima ne mora se događati samo preko Gradskog vijeća. Ljudi mogu prepoznati što se i kako događa. Osobno bi mi bilo drago kad bismo promijenili način govora i suradnje na razini koja se tiče svih nas. Da to ne bude, kako je primjetno, u istupima vijećnika i sabornika, prepucavanja i vrijeđanje, već želimo konstruktivno djelovati. – rekao je Josip Mikuš, te nastavio:

- Nakon nedavnih stranačkih izbora počeli smo naš rad kako smo željeli i planirali. Održavamo redovite sastanke koordinacije i upoznavamo članstvo sa svime što se događa i što planiramo. Pred nama je posao kojeg će članstvo Mosta u Dubrovniku trebati vrlo ozbiljno shvatiti. Potrebno je izabrati razna tijela i povjerenstva kako bismo se što bolje pripremili za izbore, koji su zapravo najbolja prilika da jedna politička opcija najbolje artikulira ono što želi predstaviti. – rekao je Mikuš, te naglasio kako su već započeli s obilascima gradskim kotareva i mjesnih odbora kako bi se upoznali s problemima, željama i potrebama stanovnika svih dijelova Dubrovnika.

- A nakon toga krenut ćemo i s drugim stvarima koje kao ozbiljna politička opcija želimo imati. Tiču se svega što je važno za život Dubrovnika, ali i sudjelovanja na nacionalnoj razini te svega onog što donosi sljedeća, takozvana superizborna godina. – rekao je Josip Mikuš, koordinator Mosta za Dubrovnik.