Srijeda, 23 Lipanj 2021 18:16

Puno (očekivanih) rošada u kolaciji SDP - HNS

Piše:

Vijećničku prisegu na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine izreklo je i šest vijećnika s koalicijske liste SDP -a i HNS -a, među njima ima novih i starih lica, poput bivšeg dožupana Iva Karamtića.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, iako je nosio SDP -ovu listu, svoj je vijećnički mandat stavio u mirovanje, ali ne zbog nespojivih dužnosti već iz osobnih razloga.

Krstičević, koji je inače i član Predsjedništva SDP-a, još je kampanji isticao kako će svoj mandat u Skupštini prepustiti nekome od kolega pa je tako izbor pao na Iva Karamatića.

Bivši je dožupan inače već bio vijećnik u Županijskoj skupštini, a njegovi poprilično energični nastupi nisu ostajali nezapaženi.

Prisegnuo je i Nikola Hajdić, negdašnji načelnik Općine Mljet te aktualni predsjednik ŽO SDP-a.

Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić svoj je mandat, također iz osobnih razloga stavila u mirovanje pa je umjesto nje ušao Ivo Žuvela koji je bio SDP-ov vijećnik u prošlom sazivu Skupštine.

Prije negoli je izabrana za drugu potpredsjednicu Županijske skupštine, Fani Favro Bukvić ponovo je prisegnula za vijećnicu. Naime, Favro Bukvić bila je SDP-ova vijećnica i u prošlom sazivu Županijske skupštine.

Uz četiri vijećnika SDP-a u Skupštini su s koalicijske liste prisegnula i dva vijećnika HNS-a. Zdravko Ćulić koji je bio 23. na listi ušao je umjesto Valentina Dujmovića koji je svoj mandat stavio u mirovanje zbog osobnih razloga. Drugi HNS-ova koji je ušao u Skupštinu je Vedran Kunica, inače bivši direktor Sanitata.