Nedjelja, 06 Lipanj 2021 14:05

Raguž: Franković zadnji treba žaliti ako dođe do novih izbora za Gradsko vijeće

Piše:

Iako je nakon prvog kruga dao otvoreno potporu Matu Frankoviću, predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž ističe kako s gradonačelnikom još nije razgovarao o Gradskom vijeću. Nisu, kaže Raguž, uopće razgovarali o modelu po kojem će djelovati novi saziv Gradskog vijeća. Ipak, za portal Dubrovnikpress.hr Željko Raguž ističe kako podržava model programske suradnje koji je predložio Franković.

- Mogu reći da podržavam model programske suradnje i mišljenja sam da bez obzira tko ima koji politički predznak, one koji su dobro radili svoj posao, vodili gradske resore ili gradske tvrtke i ustanove, treba ostaviti na njihovim mjestima. Gradonačelnik Franković je i u prošlom mandatu po tom pitanju pokazao dosljednost, odnosno smijenio je one koji nisu bili u stanju odgovarati izazovima i dobro voditi tvrtku ili neke od gradskih resora. Dakle, smijenio je i neke svoje stranačke kolege.- rekao je Raguž.

Istaknuo je ako se s gradonačelnikom Mato Frankovićem od drugog kruga izborne noći čuo već nekoliko puta, ali i naglasio kako o Gradskom vijeću i njegovu načinu djelovanja, nisu razgovarali.

- Čujemo se, ali razgovora o načinu djelovanja Gradskog vijeća, o koaliciji nije bilo. Mato Franković je gradonačelnik i on je taj koji odlučuje kako će organizirati Vijeće. Treba priznati da su mu u drugom krugu građani dali veliku potporu u vidu broja glasova, a on sam je dosad dobro prosuđivao i što se mene i DUSTRA-e tiče, ima otvorene ruke da napravi onako kako on misli da je najbolje za grad i građane, a mi ćemo to podržati. - rekao je Raguž.

Kako je koalicija koje je u prethodnom mandatu sklopio s DDS-om pukla, Raguž je odgovorio na pitanje koliko bi Vijeće bilo stabilno ukoliko bi se temeljilo na programskoj suradnji koja ne zahtjeva čvrstu većinu.

- Vjeujem da taj model može opstati jer Franković je još u prošlom sazivu Gradskog vijeća pokazao da je spreman na kompromis. Nije na dnevni red stavljao točke i naređivao da moraju proći. Puno je puta neke točke s dnevnoga reda i povukao kad bi mu vijećnici tadašnje oporbe argumentirano dokazali da nije dobro da se te točke usvoje.
Franković je još u prošlo sazivu Vijeća pokazao veliku razinu tolerancije, a ako neki iz osobnih interesa budu išli sve rušiti, ako se ne bude moglo bez tih čvrstih 11, tada je gradonačelnik taj koji zadnji treba žaliti ako dođe do novih izbora za Gradsko vijeće. - rekao je predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž.