Srijeda, 19 Svibanj 2021 14:19

Raguž o izborima: Očekivali smo bolje, ali dobro smo prošli

Piše:

Iako je na nedjeljnim izborima osvojila mandat manje nego na lokalnim izborima 2017. godine DUSTRA je zapravo u glasovima izgubila vrlo malo. Naime 2017. DUSTRA je osvojila 1.870 glasa dok je u nedjelju DUSTRA-u podržalo 1 733 birača. Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž za portal Dubrovnikpress.hr kazao je kako je očekivao više, ali i dodao kako je rezultatom ipak zadovoljan.

- U osvojenim glasovima birača DUSTRA nije doživjela strmoglavi pad, dapače naša je pozicija na političkoj sceni grada stabilna. Dobili smo nešto više od stotinjak glasova manje nego 2017. i nema tu ništa tragično. Naš je cilj napredovati i dalje. Očekivali smo više, ali ne može se uvijek u politici pobjeđivati. U danima pred nama ćemo analizirati rezultate, što je uobičajeno poslije svakih izbora i naravno da ćemo raditi više kako bi na sljedećim izborima bili još bolji. - kazao je Raguž.

Kad su u pitanju pregovori o sastavljanje većine, Raguž ističe kako se DUSTRA neće nikome nuditi.

- S dva osvojena mandata naše pregovaračke pozicije o sastavljanju većine nisu umanjene, ali mi ne nudimo nikome, ali ostajemo ostajemo otvoreni za razgovore. - kazao je Raguž.