Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 14:08

ŠEF ŽUPANIJSKOG SDP-A ULAZI U RING ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Piše:
Mišo Krstičević Mišo Krstičević Foto: dpp

Nakon što je podnio zahtjev za aktiviranjem mandata u Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije, gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstičević (SDP) za vijećnika će prisegnuti na sjednici idući tjedan. Krstičević je inače na lokalnim izborima 2021. bio nositelj SDP-ove liste za Županijsku skupštinu.

Nakon što je nedavno potvrdio kako je podnio zahtjev za aktiviranjem vijećničkom mandata, Krstičević je za Južni istaknuo kako očekuje da će se njegovim ulaskom „unijeti malo živosti u rad Skupštine jer je HDZ-u biti u interesu da ga na neki način devalviraju”.

Odgovarajući na pitanje hoće li tijekom svog rada u Skupštini staviti fokus na probleme Grada Ploča i doline Neretve koji su u nadležnosti Županije Krstičević je kazao kako „Županija u Pločama ništa ne rješava jer njihovo zanimanje za Ploče ne postoji s obzirom na to da u Pločama nije HDZ na vlasti”.

Gradonačelnika Ploča Mišu Krstičevića HDZ-ovci često prozivaju na sjednicama Županijske skupštine dok sam Krstičević često ističe kako je suradnja Grada Ploča i Županije, kad je u pitanju rješavanje problema, loša ili nikakva.

Inače se već duže vrijeme špekulira kako će upravo Mišo Krstičević biti SDP-ov kandidat za župana na lokalnim izborima 2025. dok sam Krstičević često zna reći kako su osobne ambicije u politici iznimno loše i ne izjašnjava se jasno o kandidaturi.

Krstičević je inače kirurg i zaposlen je u KBC-u Split pa mu se od strane pojedinih HDZ-ovaca zamjeralo kako bi se kao stanovnik Dubrovačko – neretvanske županije kao kirurg trebao staviti na raspolaganje Općoj bolnici Dubrovnik. Zbog rada u KBC-u Split nedavno je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković Krstičevića nazvao „vikend gradonačelnikom”.

SDP inače u Županijskoj skupštini ima četiri mandata. Uz Fani Favro iz Dubrovnika, Ivu Žuvelu iz Vele Luke te Ivu Karamatića iz Ploča, Krstičević će za SDP zasigurno biti veliko pojačanje i osvježenje.

Ulaskom u skupštinu, Krstičević zapravo aktivira svoj mandat kojega je osvojio kao nositelj liste te ga prepustio Ivi Karamatiću dok Karamatić ulazi na mjesto nedavno preminulog Nikole Hajdića koji je izgubio bitku s teškom bolešću.