Četvrtak, 11 Ožujak 2021 12:13

Tropan novi kandidat SDP-a za gradonačelnika, Hajdić povjerenik

Piše:

Nakon povlačenja kandidature i ostavke predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača novi kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika bit će Ivan Tropan, koji je trebao biti kandidat za Baračeva zamjenika, a Nikola Hajdić imenovan je povjerenikom za dubrovački SDP.

„Ivan Tropan, dipl. oec., novi je kandidat Gradske organizacije SDP-a Dubrovnik za gradonačelnika grada Dubrovnika. Gradski odbor SDP-a Dubrovnik je na svojoj sjednici u srijedu 10. ožujka jednoglasno izabrao Ivana Tropana za kandidata.” - navodi se u kratkom priopćenju povjerenika GO SDP-a Dubrovnik Nikole Hajdića.

Ovakva odluka je bila očekivana iako je Tropan politički anonimus i potpuno nepoznat u javnosti, no SDP ima još vremena do izbora da birače dobro upozna s novim kandidatom, ali za to će trebati raditi puno ozbiljnije, jer priopćenjima od dvije rečenice, bez fotografije novog kandidata (naslovna fotografija je s FB profila Jadrana Barača) i osnovnih informacija tko je taj čovjek sigurno neće daleko stići. SDP nije čak ni izvjestio o imenovanju povjerenika već se to može shvatiti iz današnjeg priopćenja koji je Hajdić potpisao kao povjerenik.

O kandidaturi Tropana oglasio se i dojučerašnji predsjednik i kandidat za gradonačelnika Jadran Barač koji je napisao:
„Sretan sam što je moj kolega i prijatelj, Ivan Tropan preuzeo veliku odgovornost za dubrovački SDP. Samim time je pokazao iznimnu hrabrost i spremnost za rješavanje gorućih problema naših sugrađana. On je najbolje rješenje za socijaldemokraciju u Dubrovniku. Radi se o sposobnom čovjeku koji je naučio živjeti od vlastitog rada na tržištu turizma, koji posve razumije ekonomske i društvene probleme našega Grada. Ja ću, naravno, biti uz njega, kako logistički tako i savjetodavno. Želim mu uspjeh u radu i puno sreće da zajedničku budućnost Dubrovnika gradimo u skladu s progresivnim vrijednostima slobode, ravnopravnosti i pravednosti.” - napisao je Barač na FB-u.