Subota, 13 Svibanj 2023 13:55

U studenom kreće sanacija Gundulićeve poljane, a priprema se sanacija Straduna

Gundulićeva poljana Gundulićeva poljana Foto: dm / Dubrovnikpress

Krajem lipnja obilježit će se 130 godina otkad je na Zelenoj placi otkriven spomenik Ivanu Gunduliću. I dok je spomenik velikom dubrovačkom pjesniku u dobrom stanju, njegova Poljana je u iznimno lošem. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sanaciju Gundulićeve poljane najavljuje za studeni, ali i još neke radove u Gradu.

- Pripremili smo dokumentaciju i naš je plan u studenome krenuti s kompletnom sanacijom cijele Poljane. - kazao je gradonačelnik i najavio još jedan projekt koji se dugo iščekuje.

- Pripremamo kompletnu sanaciju cijele površine Straduna. - rekao je.

O projektima sanacije Gundulićeve poljane i Straduna nije otkrio previše, ali je podsjetio što je sve u Gradu učinjeno.

- Sjetite se kako je izgledala površina ispred crkve svetoga Vlaha. Znate u kako lošem stanju je bila površina na Pilama pa skroz do Parka Gradac. Sve smo to sanirali. Trajalo je par mjeseci, ali cijela površina od ulaza na Pile do skretanja za Gradac je u potpunosti riješena, popločana i sanirana. Korak po korak moramo ulagati u naše javne površine i kontinuirano ih održavati. S obzirom na eksploataciju, moramo imati monitoring i kontinuirano održavanje.- kazao je gradonačelnik Mato Franković.

N. Metković