Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 12:21

U Županiji dosad cijepljeno 4810 osoba

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom (pet utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, četiri osobe iz Konavala te tri osobe Župe dubrovačke. Ukupno je zaraženo sedam muških i četiri ženske osobe, a šest osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađena su 64 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 44 853 uzoraka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije u ponedjeljak.

Oporavile su se 32 osobe, 22 iz Konavala, sedam iz Dubrovnika, po jedna osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije, navode iz Stožera.

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji, na području od Stona do Konavala, trenutno je 600 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (Dubrovnik 243, Konavle 204, Župa dubrovačka 79, Dubrovačko primorje 11 i Ston šest). Do jučer, 28. veljače na području Dubrovačko - neretvanske županije je broj ukupno cijepljenih osoba prvom dozom bio 4810, piše nadalje u priopćenju.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 48 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj ventilaciji, a dva na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 1462 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (sve na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 405 kršenja mjere samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp