Ponedjeljak, 31 Listopad 2022 11:30

Učenici Područne škole Postranje upoznali se s radom Općine Župa dubrovačka

Učenici Područne škole Postranje upoznali se s radom Općine Župa dubrovačka Foto: Općina Župa dubrovačka

Učenici Područne škole Postranje posjetili su Općinu Župu dubrovačku s ciljem upoznavanja s radom općine i načelnika. Učenike su primili općinski načelnik Silvio Nardelli, pročelnik Jure Marić i voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović.

Nakon što ih je načelnik upoznao sa svojim radnim obvezama i odgovornostima, upoznao ih je i s radom Općinskog vijeća, o tekućim projektima koji su bitni za razvoj i napredak cijele Općine te o ulozi svakog pojedinca u zajednici.

Učenici su davali prijedloge za poboljšanje života u mjestu u kojem žive te postavljali zanimljiva pitanja na koja su načelnik i pročelnik odgovarali, npr. o knjižnici, o domu umirovljenika, češćim autobusnim linijama kroz njihovo mjesto, o izgradnji dvorane i igrališta, ležećim policajcima, stanovima, trgovini...

Susret je završio s čašćenjem, zajedničkim fotografiranjem te sa željom da se tradicija posjeta učenika nastavi u narednim godinama. Načelnik Općine Župa dubrovačka svim je učenicima zaželio sreću u daljnjem školovanju, mnogo strpljenja u učenju i usvajanju znanja objasnivši kako to određuje njihovu budućnost.

dpp