Četvrtak, 13 Srpanj 2023 17:20

ŽELJKO RAGUŽ (DUSTRA): NAPOKON, NEKA UĐU!

Otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara Otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara Foto: Mihael Barišić / CROPIX

Napokon! Svakom savjesnom čovjeku kritika može puno pomoći u radu i životu - pod uvjetom da je konstruktivna. Ona nikako ne smije biti prihvaćena kao uvreda, nego kao savjet koji vodi prema poboljšanju. Sjećate li se kad je DUSTRA prvi put pokrenula raspravu i pokazala nezadovoljstvo činjenicom da Grad Dubrovnik ništa ne zarađuje od zidina?! Dolazi li vam u sjećanje kad smo povukli paralelu s drugom najvećom hrvatskom atrakcijom uz zidine, a to su Plitvička jezera? Postoji li u Lici neka udruga koja skrbi i uzima novce od prodaje ulaznica? Naravno da ne postoji! Zahvaljujući DUSTRA-inom zalaganju, uspjeli smo se izboriti za značajan financijski kolač koji puni gradsku blagajnu i brojni naši građani nam na ulici prilaze i govore: “Bili ste u pravu!” - piše danas u priopćenju predsjednika DUSTRA-e Željka Raguž u kojem on nastavlja:

„Vrlo sličnim interludijem se pokrenula priča i oko Ljetnih igara gdje je DUSTRA prije nekoliko godina samo postavila pitanje o izostanku pozitivne reakcije publike astronomskim ulaganjima unatoč. DUSTRA je počela postavljati logična pitanja na koja smo tražili konkretne odgovore. Gdje su dubrovački glumci? Ako sudjeluju, zašto su im dodijeljene minorne uloge? Zašto baš svatko dobije priliku, a naše matično Kazalište Marina Držića ne može uloviti 5 minuta slave na DLJI? Zašto otvaranja Ljetnih igara izgledaju otužno i odijeljeno od stvarnosti? Postavljajući takva pitanja, doživjeli smo i preživjeli, kao i kod zidina, neargumentiranu artiljeriju koja nam je potvrdila da smo bili u pravu i kako je naše zalaganje imalo smisla. Srce nam je veliko, sretno i ispunjeno. Napokon smo dočekali dostojanstveno svečano otvaranje Ljetnih igara. Napokon domaći akteri i glumci. Napokon uvrštenje Kazališta Marina Držića na program DLJI.” - piše Raguž.

„Hvala vam što ste DUSTRA-u i spomenuli čak i u samom govoru, prepoznali se jesmo i time se vraćamo na početak ovog teksta. Uvidjeli ste da nismo maliciozni, shvatili ste vlastitu pogrešku, prihvatili našu dobronamjernu kritiku i vratili ste DLJI korijenima. Nastavite tako i dalje, a mi ćemo i dalje i davati naše osvrte. Sve dok ne lutate, imat ćete podršku svih građana, a oni su zapravo jedini vrhovni arbitar kojeg trebate uzimati u obzir. Igre su Grad, Grad su Igre, neka uđu!” - zaključuje predsjednik Dubrovačke stranke (DUSTRA) Željko Raguž.

dpp