Četvrtak, 10 Ožujak 2022 20:34

Župan u Trpnju, uskoro se otvara nova luka

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo obišli su danas infrastrukturne lučke projekte na području Općine Trpanj.

Rekonstrukcija i proširenje luke Trpanj bliži se svom kraju. Riječ je o projektu vrijednom više od 17 milijuna kuna sufinanciranom europskim sredstvima. Njegovom realizacijom Trpanj će dobiti modernu luku s uređenim parkiralištem i dodatnim sadržajima među kojima je i novo istezalište za barke za lokalno stanovništvo.

U tijeku su i radovi na luci u Dubi Pelješkoj. U ovom mjestu uređuje se oko 40 novih komunalnih vezova te se dodatno štiti i rekonstruira tamošnji valobran.

- Inicijativa za realizacijom ovog projekta krenula je od samih mještana koji su prikupili milijun kuna. Županija ovu investiciju podupire u iznosu od 800 tisuća kuna, a Općina Trpanj s 50 tisuća kuna. Sve pohvale mještanima Dube. I ovaj projekt, kao i obnova rive u Trpnju izuzetno su važni i za lokalnu samoupravu i za nas kao županiju i možemo izraziti zadovoljstvo njihovim tijekom. - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Uz župana Dobroslavića i zamjenika Cebala, u obilasku radova bili su i načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovačko - neretvanske županije Antun Banovac te ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

dpp