Petak, 11 Kolovoz 2017 10:36

14. Ljetna Škola filma Šipan; uz film i večeri poezije

Uz projekcije filmova „Lav“ i „Buža“ protekla dva dana šipanska publika u otvorenom kinu ispod Starog platnja mogla je uživati u dvije posebne večeri.

Na Šipanu je gostovao i Vinko Mario Prizmić sa svojim Le Petit festivalom, a sinoć je male i velike Šipance oduševilo Društvo dubrovačkih pisaca. Uz predsjednika društva Borisa Njavra u večeri poezije sudjelovao je i svih oduševio Luko Paljetak, a nakon dugo godina stihove je recitirala i njegova supruga Anuška Paljetak.

- Dvije večeri poezije i scenskog izražaja su iza nas. Svi smo još puni dojmova i emocija. Sinoć Anuška i Luko Paljetak, te uz njih Boris Njavro iz Društvo dubrovačkih pisaca. A večer prije Vinko Mario Prizmić i njegov Le Petit Festival. Šipan kao mjesto susreta i stvaralaštva - to je zamisao i cilj Ljetne škole filma Šipan na kojem neprestano radimo. - ponosni na ove dvije večeri ističu organizatori Miro Bronzić i Nils Neubert

Do kraja programa Ljetne Škole filma Šipan očekuju nas još četiri večeri, svaka posebna na svoj način. Večeras je projekcija filma “Anka” i to u prisustvu redatelja Dejana Aćimovića. Sutra na veliko šipansko platno stiže „Skrivena strana medalja“ i redateljica Antonia D.Carnerud, snimatelj i montažer Mišo Sorić te glavni protagonist filma Mihovil Španja.
Zadnju večer festivala na programu su premijere radova svih ovogodišnjih radionica. Polaznici radionica kriju svoje radove od radoznale šipanske publike, a sve kako bi upravo ova premijerna večer bila što zanimljivija, a očekuje nas jedan horor, jedna šipanska ljetna avantura, zanimljivi foto esej te animirana priča o morskom psu. Nema druge nego 14. Kolovoza, tko moiže, pod Stari platanj u Šipansku luku.

DPP