Srijeda, 21 Lipanj 2017 10:00

Atletika: Helena Gleđa prvakinja Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze

Atletičari Atletskog kluba Dubrovnik Helena Gleđa i Ante Živković nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze koje se održalo i sklopu 1. brdske utrke Ivanec – Grebengrad u organizaciji Atletskog kluba Varaždin.

Utrku dugu 37 kilometara, od Ivanca, preko Ivančice i Pokojca sve do Bele na Čevo i s ciljem na Grebengradu, s visinskom razlikom od tisuću i 600 metara, u ženskoj konkurenciji najbrže je istrčala atletičarka AK Dubrovnik Helena Gleđa. Istrčavši utrku za četiri sata i 17 sekundi Gleđa je postala nova prvakinja Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Nakon kraće pauze zbog zdravstvenih problema, trčanju se vratio i Ante Živković koji je utrku istrčao za 14. na PH s vremenom četiri sata i 15 sekundi i u ukupnom poretku zauzeo 14. mjesto.

Najbrži u muškoj konkurenciji i ujedno prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze bio je Nikola Špoljar istrčavši utrku za tri sata, pet minuta i 28 sekundi.

Atletičari i atletičarke Atletskog kluba Dubrovnik nastupili su i na Fužinarskom polumaratonu koji se održao 17. lipnja u Fužinama u organizaciji Atletskog kluba "Kvarner" te u utrci "Run Brač".

Na Fužinarskom polumaratonu nastupila je Katarina Kokan koja je s istrčanim vremenom 1:36:13 u ženskoj konkurenciji zauzela peto mjesto odnosno treće mjesto u poretku Hrvatica.

Utrku "Run Brač" dugu pet kilometara najbrže je istrčao Ante Živković i popeo sena pobjedničko postolje s vremenom 17:45. Drugi je u cilj ušao Marijan Maretić (18:46), a treći Josip Feher (19:15).

M.M.