Utorak, 31 Listopad 2017 11:37

Badminton: Zapažen nastup Barbare Janičić u Ankari

Međunarodni badmintonski turnir za mlađe juniore (do 17 godina) Mediteranski kup 2017. održan je u petak i subotu u Ankari, u Turskoj, a na njemu je nastupila i igračica BK Aedium Barbara Janičić, koja je ostvarila zapažen rezultat, naime s reprezentacijom je osvojila drugo mjesto, pojedinačno je došla do četvrtfinala, a u parovima je osvojila broncu.

Format natjecanja je takav da su reprezentacije podijeljene u dvije grupe sa po 3 reprezentacije, gdje igraju svatko sa svakim, a zatim slijedi polufinalni dio (prvi u grupi protiv drugoga iz druge grupe) i na kraju finale. U svakom susretu se igraju po jedan muški i ženski pojedinačni meč, zatim po jedan muški i ženski par, te jedan mješoviti par, to je ukupno 5 mečeva.

Hrvatska je prvo u grupi ostvarila dvije pobjede, protiv Albanije (5:0) i Grčke (3:2), zatim je u polufinalu bila bolja od Alžira (3:0), da bi na kraju u finalu izgubila od domaćina Turske (3:0). U ekipnom dijelu natjecanja je sudjelovalo 6 reprezentacija mediteranskih zemalja i to Grčke, Albanije, Hrvatske, Alžira, Libanona i Turske.

Barbara, koja je nominalno postavljena za treću igračicu u reprezentaciji, na turniru je odigrala dva meča, jedan u pojedinačnoj konkurenciji (poraz u susretu s Grčkom) i jedan u ženskim parovima (pobjeda u susretu s Albanijom).

U individualnom dijelu natjecanja, Barbara je u pojedinačnoj konkurenciji ispala u četvrtfinalu od kasnije pobjednice Zehre Erdem iz Turske, dok je u ženskim parovima zajedno sa suigračicom Irom Misir osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Inače su pobjede u svim konkurencijama odnijeli igračice i igrači iz Turske.

Pod vodstvom direktora reprezentacije Ratka Galjera (Dubrovnik) i trenera Igora Čimbura (Zagreb) za mlađe juniorsku reprezentaciju Hrvatske su nastupili: Inga Sadaić (Zagreb), Ira Misir (Velika Gorica), Barbara Janičić (Dubrovnik), Luka Ban (Zagreb) i Josip Meglić (Zagreb).

DPP