Srijeda, 19 Prosinac 2018 12:03

Božićni koncert u crkvi sv. Mihajla za pomoć kirurškom odjelu OB Dubrovnik

Piše:

Božićni koncert klapa koji će se održati 28. prosinca, u 19 sati, u crkvi sv. Mihajla predstavljen je na konferenciji za novinare. Župnik Župe sv. Mihajla don Robert Čibarić rekao je kako se radi o četvrtom ovakvom koncertu humanitarne namjene. Konkretno, novci će se skupljati za kirurški odjel Opće bolnice Dubrovnik.

- Pozivam sve sugrađane da dođu i u što se većem broju uključe novčanim sudjelovanjem i doprinosom. Svoje donacije mogu i osobno donijeti u Župni ured ili ih uplatiti na žiro račun koji je otvoren na Župu sv. Mihajla. Pozivamo sve naše privatnike, poduzetnike da preko svojih firmi uplate koliko mogu. - rekao je župnik Župe sv. Mihajla don Robert Čibarić.

Pročelnik službe za kirurgiju OB Dubrovnik dr. Ivica Stojanović rekao je kako će se donacijama poboljšati kirurški instrumentarij.
- Dakako,  ovisi o financijskim uplatama koliko toga ćemo moći priuštiti. Kirurgija strašno napreduje, nekad je bilo veliki kirurg - što veći rez, a danas je manji rez - veći kirurg, a za istu operaciju. Danas se pacijenti puštaju kući isti dan nakon operacija, a nekoć se stalo u bolnici po sedam dana, što je značajno i financijski i psihički za pacijente. Ali, sve to košta, to prati skupa tehnika. Instrumenti se vremenom oštećuju jer se steriliziraju na visokim temperaturama, postoje tu limiti, medicina napreduje, uređaji poskupljuju. - naveo je dr. Stojanović.

Umjetnički voditelj koncerta Đuro Bratičević, inače voditelj klape Ragusa, kazao je više o programu.
- Već četvrtu godinu zaredom preuzeo sam umjetničku organizaciju. Ove godine smo pozvali i Konavljane i Primorce, tako će nastupiti klapa Čilipi i klapa Staglin iz Slanog. Neke klape se nažalost nisu odazvale, ali to je njihov problem,to neće umanjiti ovaj lijepi koncert. - objasnio je Bratičević.

- Dakle, osim klapa Čilipi i Staglin, nastupit će još Amfora, Skontradura, Ragusavecchia, Atlant, Kolafjaka i Ragusa. Izvest će se božićne, tradicionalne i popularne pjesme. Posjetite koncert u što većem broju i ukoliko ste u mogućnosti donirajte za kirurški odjel OB Dubrovnik. - izjavio je Bratičević.

Donirati se može i na žiro račun Župe. sv. Mihajla: OTP banka: HR 5824070001500318088. Doznaka uplate: za kirurški odjel O.B. Dubrovnik.