Utorak, 07 Studeni 2017 09:55

Bridž: Dubrovčani nastavljaju s nizom uspjeha

Na završenom Parskom prvenstvu Hrvatske koji se održao ovaj vikend u hotelu Importanne Resort u Dubrovniku, dubrovački par Đivo Tikvica i Ivica Obad u konkurenciji 27 parova osvojili su drugo mjesto i okitili se srebrnom medaljom. U povijesti bridž kluba Dubrovnik to je najveći uspjeh do sada u ovakvoj vrsti natjecanja. Iako nisu stalni partneri, dugogodišnje bridž iskustvo i međusobno prijateljstvo rezultiralo je ovim izvrsnim rezultatom.

Uspješni su bili i Toni Radić i Miho Jančić kojima je ovo plodna godina. Nakon što su sa svojim timom Danče ušli u A ligu te osvojili Klupsko prvenstvo Jadrana i potom po treći put pobijedili na turniru Crveno jezero u Imotskom, na PPH su osvojili 4. mjesto. Iva Strnad i Frano Mozara su bili osmi (ujedno i najbolji mix par turnira), Maja Kučić Kržić i Zdenko Stankovič deveti, a juniorski reprezentativci Joško Đilović i Ante Mijić dvanaesti.

Prestavnici bridž kluba Astarea Vinko Mijoč i Simo Soko završili su na izvrsnom petom mjestu, a njihove kolege iz istoimenog kluba Stijepo Čubela i Pero Jemo na trinaestom.

Pobjednici PPH i prvaci Hrvatske za 2017. godinu su Goran Čekol i Luka Žunić, članovi bridž kluba Dr Jurica Tomljenović iz Zagreba.
Treće mjesto je također pripalo zagrebčanima, Karlu Brguljanu i Tomislavu Šašeku

Dubrovnik se još jedan put pokazao izvrsnim domaćinom za bridž turnire u što su se uvjerili ne samo pobjednici Parskog prvenstva Hrvatske, nego i ostali sudionici iz Zagreba, Splita i Imotskog koji su se došli boriti za ovu prestižnu titulu.

DPP