Petak, 22 Ožujak 2024 16:00

CAVTAT: JOŠ MALO PA GOTOVI RADOVI

CAVTAT: JOŠ MALO PA GOTOVI RADOVI Foto: Općina Konavle

Radovi na projektu sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu u samoj su završnici. Riječ je o projektu vrijednom više od pet milijuna eura koji se financira nacionalnim sredstvima. Općina Konavle trenutno financira radove asfaltiranja ispred Doma kulture u Cavtatu, a na jesen će se nastaviti sa sanacijom cijele ulice.

„Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio se Vladi RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem te Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem istaknuvši kako je ova obnova bila prijeko potrebna. Rekao je i kako je složeni projekt rezultat odlične suradnje koju Općina ima s Dubrovačko - neretvanskom županijom i županom Nikolom Dobroslavićem kao i Lučkom upravom DNŽ na čelu s ravnateljem Antunom Banovcem. Također se zahvalio i svim žiteljima Cavtat i Konavala na iskazanom strpljenju i razumijevanju.” - kažu danas iz Općine Konavle.

Projekt inače obuhvaća sanaciju dijela cavtatske rive, gradnju novog obalnog zida i ojačanje nosivog tla. Nositelj projekta je Lučka uprava Dubrovačko -neretvanske županije.

Vrijedi napomenuti i kako je Općina Konavle nedavno zamijenila zaražene palme na rivi u Cavtatu, kao i dotrajale borove na parkingu iza stare jezgre.

dpp