Srijeda, 09 Kolovoz 2017 13:27

Deset dubrovačkih restorana dobilo Michelinovu preporuku

Direktorica METRO veleprodajnog centra Split Ivana Verunica i voditelj prodaje za ključne kupce METRO-a Josip Dujmović, uručili su plaketu Mariu Bundi, chefu restorana Nautika. METRO je globalni partner Michelinova vodiča, a ovim je posljednjem u nizu od deset dubrovačkih restorana službeno uručeno priznanje Michelinova gastro vodiča, takozvani Michelinov tanjur.

Nautika, Dubrovnik, 360°, Stara loza, Proto, Kopun, Vapor, Bistro Tavulin, Pantarul i Azur sada posluju s prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu.

- Suradnju s Michelinovim vodičem METRO je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta. Deset dubrovačkih restorana s preporukom Michelina naši su dugogodišnji kupci s kojima METRO dijeli strast za kulinarskim savršenstvom i proizvodima vrhunske kvalitete, zbog čega nas iznimno raduje što su Michelinovi inspektori prepoznali njihovu ponudu. - naglasio je Josip Dujmović.

Više od trećine kupaca METRO-a u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or METRO koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude.  

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20 tisuća restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, MICHELINOV vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa MICHELINOVOG vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

DPP