Četvrtak, 05 Siječanj 2023 15:53

Dio dubrovačkih osnovnih škola s početkom nastave počinje s podjelom obroka djeci, za početak sendviča

Umjestio toplog obroka za početak sendvič Umjestio toplog obroka za početak sendvič Foto: Grad Dubrovnik

Dio osnovnih škola u Dubrovniku koje imaju kuhinju od idućeg tjedna kreće s podjelom obroka za svoje učenike sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja koju je Grad Dubrovnik jučer zaprimio te će škole, navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju, u skladu sa svojim kapacitetima „same pripremati zdrave sendviče za učenike dok se ne provedu postupci nabave”.
 
Od ponedjeljka 9. siječnja s obrocima kreću škole Ivana Gundulića, Montovjerna i Marina Držića, dok će škola u Mokošici i OŠ Lapad krenuti od 16. siječnja.
 
„One škole koje ne posjeduju kuhinju, a to su OŠ Marina Getaldića i OŠ Orašac, za sada neće imati organizirane obroke za svoje učenike, s obzirom na postojeća prostorna ograničenja za pripremu i posluživanje hrane te će se morati pričekati provedba postupka nabave. Uzimajući u obzir zakonske rokove ovaj se postupak može provesti najranije kroz 20-ak dana te bi do 1. veljače sve škole u gradu Dubrovniku trebale imati organiziranu besplatnu prehranu za učenike.” - naveli su iz Grada Dubrovnika.
 
Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o sufinanciranju troškova prehrane za učenike osnovnih škola u iznosu od 10 kuna dnevno, a škole su, zajedno s osnivačima, dužne provesti organizaciju prehrane.

dpp