Nedjelja, 03 Srpanj 2022 13:48

Dubrovačka gradska uprava pohvalila se peticom za transparentnost proračuna

Dubrovačka gradska uprava pohvalila se peticom za transparentnost proračuna Foto: dpp/arhiva

Iz dubrovačke gradske uprave pohvalili su se peticom za razinu proračunske transparentnosti koju dodjeljuje Institut za javne financije, čime se, navode u priopćenju, Dubrovnik svrstava među najtransparentnije gradove u Hrvatskoj. Petica za transparentnost Gradu Dubrovniku dodijeljena je šestu godinu zaredom.
 
„Institut za javne financije iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost svih 576 županija, gradova i općina, a posljednje izvješće donosi rezultate istraživanja provedenog u studenom i prosincu 2021. te u razdoblju od veljače do travnja 2022. godine. Prema definiciji Instituta za javne financije proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. U ovom se istraživanju proračunska transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica, a to su Izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2020., Izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2021., Prijedlog proračuna za 2022., Izglasani proračun za 2022. i Proračunski vodič za građane za 2022. godinu.” - navode iz Grada Dubrovnika.

„Uz navedene dokumente, Grad Dubrovnik dodatno je unaprijedio transparentnost i otvorenost rada lokalne javne uprave implementacijom sustava Otvoreni grad. Građanima se tako na jednom mjestu omogućuje uvid u dnevno financijsko poslovanje Grada Dubrovnika kroz prikaz plaćenih računa, pristup digitalnim obrascima, on-line podnošenje zahtjeva te pokretanje upravnih i drugih postupaka, ali u konačnici, omogućuje im se i u sudjelovanje u samom upravljanu gradom i donošenju odluka kroz dio sustava „Vox Populi – Građani upravljaju Gradom“.” - piše u priopćenju.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019