Srijeda, 09 Lipanj 2021 07:54

Dujmović za Dubrovnikpress.hr otkrio tko će od HNS -ovaca u Županijsku skupštinu

Piše:

Nakon što je za Dubrovnikpress.hr demantirao špekulacije kako je s HDZ -om u Županijskoj skupštini dogovorio formiranje koalicije, predsjednik županijskog HNS-a Valentin Dujmović otkrio je za portal Dubrovnikpress.hr koji će HNS -ovi vijećnici prisegnuti u Županijskoj skupštini. Kazao je i kako Nataša Gabričević nakon izbornog debakla u Dubrovniku još nije podnijela ostavku na mjesto predsjednice dubrovačkog gradskog HNS -a.

- Iako je to jedna pozitivna uzanca u političkom životu Nataša Gabričević nije podnijela ostavku na mjesto predsjednice gradskog HNS -a. Ona to nije napravila, a na njenom mjestu ja bi napravio. - kazao je Dujmović istaknuvši kako su ostavke nakon izbornog poraza podnosili puno veći i bolji politički igrači od Gabričević.

- Primjerice, Zoran Milanović je podnio ostavku kad je izgubio parlamentarne izbore. Davor Bernardić je to napravio nakon lošeg rezultata. To je jednostavno način na koji politički svijet funkcionira, ali ne postoji nikakav alat kojim se nekoga može natjerati da ponudi ostavku. - rekao je Dujmović najavivši kako će se situacija u gradskoj organizaciji HNS -a iskristalizirati na unutarstranačkim izborima.

- Naš statut predviđa da se šest mjeseci nakon lokalnih izbora odrade unutarstranački izbori u podružnicama, dakle gradskim i županijskim organizacijama. Na njenom mjestu ja bih ostavku podnio da sam ostvario loš rezultat. - kazao je Dujmović.

Otkrio je i koji će HNS -ovi vijećnici prisegnuti na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine.

- U Županijskoj skupštini mandate smo osvojili Vedran Kunica i ja, s tim da ću ja svoj mandat prepustiti nekome od kolega iz HNS -a. Možda bi bilo dobro da Vedran Kunica ostane u Skupštini i o tome ćemo još razgovarati. Umjesto mene u Skupštinu će ući kolega Zdravko Ćulić iz Opuzena koji je bio predsjednik negdašnje Općine Metković. - kazao je Dujmović.