Utorak, 18 Prosinac 2018 13:46

Festanjuli su Pero Butijer i Ivica Lončarica

Festanjuli Feste svetoga Vlaha 2019. godine su Pero Butijer iz redova obrtnika te Ivica Lončarica iz redova pomoraca, obznanio je danas na tradicionalnom blagdanskom druženju biskup dubrovački Mate Uzinić.

Pero Butijer je po struci elektromehaničar. Sin je pokojnog Nika i majke Jele. Rođen je u Dubrovniku 27. srpnja 1959. godine. Otac mu je bio težak, a majka domaćica u župi Pridvorje. Kršten je u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku, a ostale sakramente inicijacije primio je u Pridvorju. Osnovnu školu završio je u Pridvorju, a srednju stručnu školu učenika u privredi u Dubrovniku s diplomom VK elektromehaničara. Zaposlen je i radi u svojoj struci. U braku je s Katicom (r. Rašica) i imaju jednog sina.
pbutijer- Veoma sam uzbuđen, presretan sam. To je velika čast za mene i moju obitelj, hvala Bratovštini svetoga Vlaha i svima koji su me izabrali. Doma su bili presretni i iznenađeni kad su čuli da ću biti festanjuo, pogotovo moja majka koja je već u godinama. Neće biti teško odraditi pripreme za Festu, naučio sam puno raditi. - rekao je Butijer.

Pak, pomorac Ivica Lončarica aktivni je kapetan duge plovidbe. Sin je pokojnog Nika i majke Ane (r. Brbora). Rođen je u Dolima 23. veljače 1957. godine. Od oca ribara trojica od petero braće su pomorci. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u Dolima, župa Zaton Doli, gdje je završio i osnovnu školu. Srednju i višu pomorsku školu završio je u Dubrovniku s diplomom inženjera pomorskog prometa. Kapetan je na brodu Supertramp u vlasništvu kompanije Korkyra shipping. U braku je s Jelom (r. Brbora) i imaju jednog sina.  Živi u župi sv. Mihajla.
iloncarica- Osjećaj je veličanstven, divan. To je posebna čast, to je kruna života. Nije lako to zaslužiti. Nisam mogao sanjati da ću doći do ovoga kad sam kao mali išao na feste. Ali, evo uz Božju pomoć... Zahvaljujem se onima koji su me predložili, kao i don Tomi Lučiću, biskupu Uziniću. Ovo je nagrada za životno djelo. - objasnio je Lončarica.

V.Salvia