Srijeda, 19 Travanj 2023 21:52

FOTO / 33. obljetnica HDZ-a u Dubrovačko - neretvanskoj županiji

FOTO / 33. obljetnica HDZ-a u Dubrovačko - neretvanskoj županiji Foto: Božidar Vukičević / CROPIX

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) proslavila je u srijedu navečer u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću 33. obljetnicu osnivanja stranke u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Na obilježavanju obljetnice bio je i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Uz Plenkovića u Metković su stigli i ministri, Branko Bačić, inače dugogodišnji predsjednik HDZ-a Dubrovako neretvanske županije i Oleg Butković, ministrice Nina Obuljen Koržinek i Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, brojni načelnici, predsjednik županisjkog HDZ-a Blaž Pezo i članovi stranke iz cijele najjužnije županije u kojoj su HDZ-ovi ogranci osnovani među prvima u Hrvatskoj. Tek par mjeseci nakon osnivanja HDZ u Zagrebu osnovana je naime prva gradska organizacija na jugu Hrvatske, u Pločama, zatim u Metkoviću i potom u Dubrovniku.

- Najvažnije je spajanje Hrvatske. Danas smo zaokružili taj projekt i možemo biti zadovoljni. - rekao je Andrej Plenković u Metkoviću nakon što je danas otvorio posljednju dionicu pristupnih cesta Pelješkom mostu, odnosno Stonsku obilaznicu.

DM