Petak, 05 Svibanj 2023 01:02

FOTO / Cavtat sezonu dočekuje raskopan, ali na koncu će se isplatiti

FOTO / Cavtat sezonu dočekuje raskopan, ali na koncu će se isplatiti Foto: DNŽ

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i zamjenik župana Joško Cebalo u pratnji načelnika Općine Konavle Boža Lasića i ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko -neretvanske županije Antuna Banovca obišli su jučer radove na projektu sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu. Riječ je o projektu vrijednom više od pet milijuna eura koji se financira nacionalnim sredstvima.

- U Dubrovačko -neretvanskoj županiji imamo niz projekata koji se sufinanciraju europskim sredstvima. Podsjetit ću kako smo ove godine upravo za ovaj projekt u Cavtatu dodijelili sredstva u iznosu od milijun i 160 tisuća eura što je ujedno najveći odobreni iznos na javnom pozivu Ministarstva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. - istaknuo je državni tajnik Bilaver.

- Zahvalni smo našoj Vladi i našem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na potpori, kako u ovom projektu ovdje u Cavtatu, tako i u brojnim drugim projektima lučke infrastrukture koji se realiziraju na području Dubrovačko - neretvanske županije. Želim zahvaliti i Općini Konavle na podršci, kao i svim stanovnicima Cavtata na strpljivosti tijekom izvođenja radova. Ovaj projekt Cavtatu će donijeti jednu dodanu vrijednost i svakako poboljšati uvjete ovdje na rivi. - naglasio je zamjenik župana Cebalo.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Lučkom upravom i Županijom na ovom projektu, kao i izvođačima radova te još jednom zahvalio svim stanovnicima Cavtata na strpljivosti.

Podsjetimo, projekt obuhvaća sanaciju dijela cavtatske rive, gradnju novog obalnog zida i ojačanje nosivog tla. Nositelj projekta je Lučka uprava Dubrovačko - neretvanske županije.

dpp