Petak, 28 Prosinac 2018 13:34

Franković o pročistaču: Procedure su detaljne, dobili smo 1600 dokumenata koje treba prilagoditi

Nadao sam se da će 2018. godina biti konačno ona u kojoj ćemo završiti priču s pročistačem vode, ali to neće biti slučaj, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na današnjem blagdanskom domjenku s novinarima.

- Pročistač je završen, uređaj je gotov, ali potrebna dokumentacija da bi voda ušla u vodoopskrbni sustav je izuzetno zahtjevna. Prije dva dana smo dobili 1600 dokumenata koje sad treba prilagoditi, uskladiti s Ministarstvom zdravstva i svim nadležnim službama. Zanimljivo, nisam znao da je ovo prvi takav uređaj uopće u Republici Hrvatskoj, procedure su detaljne i temeljite. - naveo je Franković.

- Nadamo se da će se do idućih mjesec i pol dana pročišćena voda pustiti u vodoopskrbni sustav. Potrebno je da sve analize budu jedan kroz jedan, prije toga vodu nećemo pustiti, s tim se nećemo igrati. Kad voda krene više je nitko ne može zaustaviti, tu sve mora biti uredno. Žao mi je što taj projekt nismo završili u ovoj godini, vjerovali smo da će biti gotovo, ali zbog obimne dokumentacije ne može biti gotovo. - objasnio je gradonačelnik Franković.

V.Salvia