Petak, 01 Ožujak 2024 21:10

GURMANSKI DANI UZ DAN ŽENA, TEMATSKE TURE I KONCERT MARKA ŠKUGORA

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom i ove godine organizira niz događanja povodom Međunarodnog Dana žena. U razdoblju od 7. do 10. ožujka grad će oživjeti kroz manifestaciju "Gurmanski dani – Dan žena", u kojoj sudjeluju dubrovački restorani, koji će posjetiteljima pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo uz posebne, ekskluzivne jelovnike. Detalje gastronomske ponude možete pogledati u online brošuri.

Osim gastronomske ponude, organizirana je i glazbena poslastica u Kazalištu Marina Držića, 8. ožujka s početkom u 20 sati, kada će koncert održati Marko Škugor. Prihod od ulaznica za koncert, namijenjen je za Udrugu Deša.

Uz "Gurmanske dane" i koncert, Turistička zajednica Grada Dubrovnika također organizira tematske obilaske grada pod nazivom "Miris žene" od 2, 8., 9. i 10. ožujka. Ture će se održati na navedene datume u 09:30 na engleskom jeziku te 12:30 na hrvatskom jeziku, uz prethodnu najavu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: +38520312011. Ovi jedinstveni obilasci pružit će uvid u dubrovačku povijest kroz zanemarene, ali važne doprinose žena. Predavanja će se fokusirati na bogatu i višestoljetnu povijest Dubrovnika, ističući izazove u pronalaženju tragova doprinosa žena. Kroz povijest Dubrovnika, žene su često bile marginalizirane, prisiljavane na uloge unutar obitelji, samostana ili na dogovorene brakove te su trpjele različite oblike zlostavljanja. Stoga će ovi obilasci biti posveta svim ženama iz dubrovačke prošlosti čiji su životi, iako često nezabilježeni, ostavili trajan pečat u povijesti grada.

TZ Grada Dubrovnika