Utorak, 17 Siječanj 2017 12:35

Hrvoje Kukuljica: Bit ću gradonačelnički kandidat Živog zida, a zakon protiv Vlahušića je politička tragedija

Piše:

Predsjednik dubrovačkog Živog zida Hrvoje Kukuljica bit će gradonačelnički kandidat ove stranke na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju. Naime, dubrovački Živi zid još službeno nije objavio ime svog kandidata, no Kukuljica je za portal Dubrovnikpress.hr precizirao kako će to biti on.

- Mislim da smo ostvarili dobar rezultat na parlamentarnim izborima u rujnu te vjerujem kako možemo doći do mandata u Gradskom vijeću. Dakle, nadamo se mandatu jer druge opcije nisu ništa napravile. Prije svega mislim na Most koji je tu kao paravan, a s kojim je Srđ je Grad u koaliciji. Oni su na vlasti u državi, a sve pod velom reformi od čega nema  ništa. Još gore nego da je sami HDZ prema mom mišljenju.  - rekao je Kukuljica.

Nastavio je o zakonu koji dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću zabranjuje kandidaturu.
- Ovo što su napravili Kristić i Franković  sa svojim šefovima je strašno. Pa, ovo je zakon protiv jednog čovjeka! To je nedopustivo. Na stranu sve što mislim o Vlahušiću, dakle ne mislim da je dobar gradonačelnik, ali ovo je politička tragedija kojoj su osnova političke igre i igrice. - rekao je Kukuljica.

Pojasnio je kako će predizborna kampanja Živog zida biti usmjerena ka "osvještavanju građana kroz razne akcije i druženje s narodom".
- Narod se mora osvijestiti kakvu vlast ima. Situacija koja se događa produkt je toga što narod ima jednu te istu vlast, samo u dvije različite partije. Nažalost, narod će uvijek imati vlast kakvu zaslužuje, uostalom dijelu naroda odgovara ovakva politička situacija, ali treba reći i da  se vlast igra s narodom. - objasnio je predsjednik dubrovačkog Živog zida Hrvoje Kukuljica.