Nedjelja, 18 Kolovoz 2019 20:58

Otvorena izložba „Iza Igara“ fotografa Marka Ercegovića

Otvorena izložba „Iza Igara“ fotografa Marka Ercegovića Foto: DLJI

Izložba „Iza Igara“ fotografa Marka Ercegovića, posvećena „nevidljivom“ procesu nastajanja 70. Dubrovačkih ljetnih igara, otvorena je u subotu u atriju palače Sponza, a može se razgledati svakim danom od 18 do 22 sata do 26. kolovoza.

Izložbu je otvorila intendantica Dubrovačkih ljetnih igara, Dora Ruždjak Podolski.

- Ova izložba osim što bilježi priču o ljudima, njihovim znanjima i vještinama, njihovoj predanosti i trudu, ona isto tako govori i o čekiću, o Gradcu i o lokvi vode. To stvarno jesu isto tako neizostavni, poetski dijelovi, koji možda nisu na prvi pogled vidljivi, ali čine sinergiju. Ova izložba podsjeća koliko je sinergija važna, sinergija koja ovu zajednicu čini boljom i čvršćom. - rekla je Ruždjak Podolski.

Marko Ercegović jedan je od službenih fotografa Dubrovačkih ljetnih igara. Iako inače bilježi fotografije glumaca na sceni, ovog ljeta svoj objektiv usmjerio je i prema radnicima iza scene; krojačima, scenskim radnicima, redateljima i glumcima neposredno prije ili nakon predstave, ali i prema zbivanjima u Festivalskoj palači, skupljajući tako u svojoj fotoarhivi trenutke koje publika inače nema priliku vidjeti.

DPP

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019