Četvrtak, 30 Ožujak 2017 21:03

Kobešćak uz "Final four" Regionalne lige: Favoriti smo, ali respektiramo ostale

Piše:

Favoriti jesmo, ali prije svega treba čestitati svim momčadima koje su se plasirale na Final four, rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za novinare održanoj ususret završnom turniru regionalne lige koji će se u ovaj petak i subotu održati u Dubrovniku.

Dakle, prvoplasirani Jug igra protiv Partizana koji je u regularnom dijelu natjecanja bio četvrti. Utakmica je na rasporedu sutra, u 18.30 sati. Pak, u 20.30 sati igrat će drugoplasirani Jadran iz Herceg Novog te trećeplasirana Mladost.

- Ova sezona Regionalne lige bila je najbolja što se tiče natjecateljskog naboja. Nijedna momčad nije završila sezonu bez poraza iako smo mi etiketirani kao neprikosnoveni favoriti. Bilo je skepse da će biti nekvalitetna liga, ali pokazalo se upravo suprotno. Mi kao favoriti ćemo se probati tako postaviti, ali moramo biti u najboljem mogućem izdanju. Respektiramo sve protivnike, momčadi su pokazale napredak tijekom sezone i digle svoju formu. Sa svim momčadima smo imali probleme i to je najbolje upozorenje da budemo najbolji što možemo biti. - rekao je Kobešćak.

Trener Partizana Stefan Ćirić preuzeo je ekipu iz Beograda prije sedam dana.

- Ekipu poznajem, to su momci koje sam trenirao u mlađim kategorijama te sam ih kroz njihov razvoj upoznavao. Sistem rada se neće previše mijenjati. Mi ove godine Jug jesmo pobijedili, ali Dubrovčani su favoriti. Moramo dati naš maksimum. Cilj je već ostvaren, a to je bio plasman na Final four. - izjavio je Ćirić.

Trener Mladosti Ratko Štritof podsjetio je kako su ove godine dva puta igrali protiv crnogorskog sastava.

- Oni su bili bolji u Herceg Novom, mi u Zagrebu. Mislim da je ovo nova priča i nova utakmica, a ne bih ništa prognozirao. Svakako, kroz cijeli turnir očekujem čvrst, dobar vaterpolo te vjerujem kako će publika uživati. - dodao je Štritof.

Direktor Jadrana Miloš Mračević iskazao je zadovoljstvo ovom sezonom.

- U Regionalnoj ligi ostali smo drugi, lani smo bili treći. Dakle, pomak je napravljen. Sad nam je najveća želja zadržati tu poziciju, odnosno plasirati se u finale Regionalne lige. - zaključio je direktor Jadrana Miloš Mračević.