Utorak, 09 Svibanj 2017 11:41

Linđovci nastupili u Vukovaru

Na poziv Hrvatskog – glazbeno kulturnog društva Dunav, Folklorni ansambl Linđo je proteklih dana sudjelovao u proslavi Dana Grada Vukovara i svečanom koncertu povodom 150 godina osnutka ovog društva koji je održan u Hrvatskom domu Vukovar uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, te potporu Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i Ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Uz nazočnost brojnih predstavnika gradskih i županijskih vlasti Vukovara, te predstavnika kulturno umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, Linđo je bio poseban gost programa. Najprije je nastupom muške klape, a potom i izvedbom poskočice Linđo doslovno oduševio sve u dvorani.

- Biti dijelom proslave Dana Grada Vukovara i sudjelovati na jednom ovakvom svečanom koncertu na kojem se slavi 150 obljetnica osnutka društva iz Vukovara, koje je dokazalo kako se i u najtežim trenucima treba i može brinuti za očuvanje naše kulturne baštine, ima poseban značaj. Dubrovnik i Vukovar su gradovi prijatelji i neka i ovo naše gostovanje posluži jačanju tog prijateljstva na koje možemo biti ponosni. Hvala domaćinima i na pozivu i na gostoprimstvu. – rekla je ravnateljica Folklornog ansambla Linđo Anuška Matušić.

DPP