Srijeda, 18 Siječanj 2023 19:11

Na Šipanu se ipak neće ići na nove izbore, postignut dogovor i izabran predsjednik Mjesnog odbora

Piše:

Umjesto novih izbora u Mjesnom odboru u Luci šipanskoj na kraju je ipak postignut dogovor, a za predsjednika je izabran DUSTRA-in Marin Murati koji je na izborima za gradske kotare i mjesne odbore u studenom prošle godine u Luci Šipanskoj osvojio najviše glasova.

Naime, na minule je izbore profesor matematike i voditelj područne škole na Šipanu Marin Murati izašao sam. Nije želio sklapati koalicije te je isticao kako je dogovor oko izbora predsjednika Mjesnog odbora Šipanska Luka moguć i bez koalicije. Nakon što su izbjegnuti novi izbori i postignut dogovor Murati ističe kako je pred članovima tamošnjeg Mjesnog odbora puno posla za boljitak mjesta.

- Prošli petak smo imali sastanak u Maloj vijećnici i opet smo glasali, ali ovaj put su svi došli, i članovi HDZ-a i HSU-a i većinom glasova sam izabran za predsjednika Mjesnog odbora Šipanska Luka. Kad je u pitanju suradnja, s HDZ-om neće biti problema jer su me oni odmah podržali, a mislim da ih neće biti ni s HSU-om, ako je zaista točno da nam je svima u interesu da mjesto ide naprijed, da se nešto napravi jer radi toga smo valjda i izašli na izbore. - rekao je Murati.

Prvi sastanak netom formiranog Mjesnog odbora najavljuje za kraj ili početak idućeg tjedna te ističe koje probleme u Šipanskoj Luci treba što prije početi rješavati.

- U mjestu je problem na nekim dijelovima rive, a to su zapravo sitni problemi koji se mogu brzo riješiti, a drugi problem je čistića mjesta. Cilj nam je riješiti parking jer tijekom ljeta imamo veliki problem s parkingom. Zbog velikog broja automobila mjesto je zakrčeno i teško je u njega ući, a kad uđete tada počinju problemi s pronalaženjem parkirnog mjesta. Parking nam je zaista veliki problem. Inače je jedan dio parkinga u vlasništvu Crkve i s njima trebamo razgovarati i dogovoriti se da se ta njihova parcela prenamjeni i uredi. Nama je, naime, cilj urediti je da može stat nekih 20 do 30 automobila. - kazao je Murati te kao jedan od problema istaknuo igralište.

- Nadam se da ćemo igralište vrlo brzo riješiti jer imamo parcelu koja nam je darovana prije 40-tak godina, samo je obrasla u grmlje i draču i za početak se trebamo dogovoriti s Vrtlarom i vatrogascima da se ona očisti. Treba teren i poravnati i nije to neka velika investicija. Nama je igralište veliki problem jer nam djeca nemaju gdje igrati tjelesni i zaista milsim da je došlo vrijeme da se igralište uredi. - rekao je Muratti i dodao:

- Puno je posla pred nama i radit ćemo postupno. Zaista vjerujem da neće biti problema, da ćemo se dobro slagati i raditi na razvoju i boljitku mjesta što je svima nama u interesu. - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Šipanska Luka Marin Murati.