Petak, 24 Studeni 2023 20:53

ODOBRENE LISTE STIPENDISTA U ŽUPI DUBROVAČKOJ

Po prijedlogu Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić odobrio je liste stipendista Općine Župa dubrovačka po različitim kategorijama. Liste su objavljene na službenim stranicama Općine.

Stipendije su odobrene u kategoriji uspješnosti, deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovinskog rata.

Kako bi se obuhvatio što veći broj stipendista, kao i svake godine, OTP banka priključila se donacijom u iznosu od 10.000 eura. Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već osmu godinu za redom priključuje se programu stipendiranja Općine Župa dubrovačka te je svojom donacijom od 9.450 eura obuhvatila redoslijedom po prosjeku : 2 najbolja studenta prve godine, te pet najboljih studenta sa viših godina koji su bili ispod crte.

Potpisivanje ugovora ubit će u vijećnici Općine u petak 22. prosinca u 10 sati. Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena četiri mjeseca, od rujna do prosinca.

Načelnik Silvio Nardelli povećao je iznos svih stipendija za 25 posto u odnosu na iznos stipendija prethodne godine.

Stipendija za učenike iznosi 65 eura mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 110 eura, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 135 eura.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka