Petak, 09 Lipanj 2017 18:35

Održana središnja manifestacija projekta "Zajedno protiv govora mržnje"

Središnja manifestacija preventivnog projekta pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“ održana je u dvorani pape Ivana Pavla II u Dubrovniku.. Radi se o projektu koji se prodi na nacionalnoj razini, a njegov cilj je da svi predstavnici društva zajedno pošalju jasno "ne" govoru mržnje.

Kratku i snažnu poruku o važnosti tolerancije, dijaloga, poštivanja, međusobnog uvažavanja i prihvaćanja drugih i drugačijih uputili su predstavnici vjerskih institucija, lokalne i područne samouprave.

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prisutnima se obratio načelnik Tonći Radibratović koji je u svom obraćanju naglasio "da je Hrvatska iznjedrila brojne uspješne sportaše koji nas na poseban način predstavljaju u zemlji i u svijetu i kojima se trebamo odužiti sportskim i dostojanstvenim navijanjem te nastojati tribine učiniti mjestom pozitivne i zdrave atmosfere". U tom nastojanju, rekao je, "možemo biti uspješni samo ako djelujemo zajednički, pobjeđujući govor mržnje i čineći društvo boljim za sve što je bio cilj današnje manifestacije".
Projekt uključuje veći broj ciljanih aktivnosti, a prva od njih je bila interaktivna radionica s učenicima srednjih škola na temu govora mržnje na sportskim natjecanjima, u sklopu koje su učenici izradili poruke o tome što oni misle o govoru mržnje i nasilju na sportskim terenima, a koje poruke su izložene na današnjoj manifestaciji.

Na kraju programa svi prisutni mogli su uživati u glazbenom nastupu pjevača Vedrana Ljubenka.

DPP