Subota, 14 Siječanj 2017 19:19

Otvorena izložba "Kroz dječje oči"

Izložba "Kroz dječje oči" otvorena je danas u Sponzi. Autori izloženih djela od keramike su djeca s poteškoćama u razvoju koja su od listopada 2015. do travnja 2016. pohađala radionice na Sveučilištu u Dubrovniku.

Radionice su osmislile i vodile akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg uz suradnju s edukatoricom - rehabilitatoricom Anitom Šimović. Svoj je doprinos i potporu radionicama pružila i Romana Manenica, mag. art. Na radionicama su uz djecu bile prisutne i njihove učiteljice iz OŠ Marina Držića u Dubrovniku, logopedinja Ljerka Anđelković, defektologinja Eva Janet Maltarić - Spajić, radna terapeutica Magdalena Šurković i socijalna pedagoginja Daniela Lonac.

- Ja neću previše govoriti o radovima jer oni sami o sebi dovoljno govore. Što se tiče radionica, one su osmišljene da budu neformalni vid obrazovanja djeci s poteškoćama u razvoju. Idejna začetnica svega je Kristina Kojan Goluža koja je svoju ideju i poziv na suradnju uputila meni i Aniti Šimović iz OŠ Marina Držića. Na radionicama su osim same djece bili i roditelji, kao i učitelji. - rekla je Tena Erceg, dodavši kako će se održati i novi ciklus radionica.

Akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža posebno je pozdravila djecu i roditelje "bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće". Navela je kako je već radila takve radionic dok je studirala, dodavši kako radionica ovoga tipa u Dubrovniku do sada nije bilo.

Izložbu su financijski podržali Adriatic DMC, Studentski centar Dubrovnik i Embassy Films Croatia.

Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja.

V.Salvia