Subota, 21 Siječanj 2017 12:10

Otvorena izložba "Vesela družina"

Izložba "Vesela družina" otvorena je danas u Sponzi. Radi se o izložbi polaznica programa neformalnog obrazovanja „Radionice izrade keramike za odrasle“, održanoga u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku.

Dakle, izloženi su keramički radovi polaznica koje su uspješno završile cjelokupni program izobrazbe koji se odvijao u razdoblju od svibnja 2015. do travnja prošle godine. Program, koji je pokrenula i osmislila doc. dr. art. Kristina Kojan Goluža, sastoji se od petnaest nastavnih cjelina, a cilj je omogućiti kreativno izražavanje upoznajući pritom različite tehnike izrade keramike, pripremanja gline, postupka sušenja, paljenja, glaziranja i oslikavanja keramičkih predmeta te niza trikova i tehnika, pa na koncu i samostalnu izradu predmeta od keramike. Radionice su vodile akademska umjetnica Kristina Kojan Goluža i magistra umjetnosti Romana Manenica, koje su polaznicama na otvaranju izložbe uručile certifikate.

Na izložbi se mogu vidjeti radovi Ane Grljević, Ane Rana, Tanje Grzilo, Katarine Sekula, Marije Zglav, Kristine Šljuka, Marise Pavlović, Tamare Tudeško, Nikoline Matijaš, Sandre Nežmeškal, Ankice Margaretić, Jakice Njire i Mire Andrić.

Izložba će ostati otvorena do petka. Inače, upisi u novi ciklus radionica su tijeku te se prijave primaju do 31. siječnja.

V.S.