Utorak, 08 Kolovoz 2017 10:15

Otvorena Ljetna škola filma Šipan

Uvodnim koncertom Đanija Stipaničeva i Ragusevechie u nedjelju te sinoćnjim svečanim otvaranjam i službeno je započela 14. Ljetna škola filma Šipan. U sklopu svečanog otvaranja prikazana su dva dokumentarca i to "Posao iz snova- Ljetna škola filma Šipan" autora Zorana Ćatića koji govori upravo o Ljetnoj školi filma Šipan te pitoreskini dokumentarac redatelja Ivana Ramljaka - "Kino otok" čija priča se temelji na ugašenim kino dvoranama na jadranskim otocima.

Uz projekciju ova dva filma na svečanom otvaranju predstavljeni su polaznici i voditelji ovogodišnjih radionica. Voditelji Andera Štaka, Marko Mikšić, Jura Troje, Noa Nikolić, Marc Ohrem Leclef i Domagoj Bogdan mnogobrojnoj publici ukratko su njavili što bi ih to moglo očekivati na svečanoj premijeri radova svih radionica koja nas očekuje 14. kolovoza.

Same radionice, a ove godine ih je čak 5, rade već 4 dana i mali šipanski filmaši već su duboko u razvojima scenarija, analizama filmova i stvaranju svoje knjige snimana kao i početka samih snimanja.

U nasatavku večernjih programa večeras nas na programu očekuje prošlogodišnji uradak radionice igranog filma "Otkačeni otok" te glavni film večeri "Vaiana - potraga za mitskim otokom"

Sutra u goste na Šipan stiže Le Petite festival, a centralni film večeri je film "Lav". Prekosutra, u četvrtak 10. kolovoza, u goste stiže Društvo dubrovačkih pisaca koje će prirediti ineteraktivno književno literalno večer s djecom u kojem će sudjelovati Boris Njavro, te Anuška i Luko Paljetak. Centralni film ove večeri je film Vanče Klajkovića iz 1988. godine - film "Buža"

Ostatak programa do kraja ovogodišnje Ljetne Škole filma Šipan pogledajte OVDJE.

DPP