Četvrtak, 27 Prosinac 2018 11:26

Ovih dana lokacijska dozvola za cijeli obuhvat groblja Dubac, izgradnja grobnica krajem 2019.

Piše:

Ovih dana trebali bi dobiti lokacijsku dozvolu za cijeli obuhvat groblja, rekao je za portal Dubrovnikpress.hr direktor Groblja Dubac Đuro Lonza, koji je otkrio i što se sve na izgradnji groblja planira učiniti u idućoj godini.

- Nažalost, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nam je cijeli postupak ishođenja dozvole odužilo, nekih pet mjeseci smo tu izgubili, ali došlo je kraju, to rješenje ćemo dakle uskoro dobiti. Nakon lokacijske dozvole idemo u ishođenje dozvole za prvu etapu gradnje,  a to je nastavak ceste koju smo izgradili do obuhvata groblja, s dva velika parkirališta, trafostanicom i svim onim što će nam trebati da bi razvijali projekt. - naveo je Lonza.

- Paralelno s tim radit ćemo na građevinskoj dozvoli za drugu etapu. A to su grobnice i objekti na groblju. To planiramo negdje u jesen, odnosno na kraju godine početi raditi. Što se tiče radova na zidovima koji su u tijeku, oni će se do četvrtog, petog mjeseca završiti, tu smo "de facto" isplanirali sve, odnosno stvorili plato koji će ubuduće služiti za grobnice i ostalo. - objasnio je Đuro Lonza.

Kazao je više i o planiranim novčanim sredstvima u 2019.

- U idućoj godini planirali smo samo 6,5 milijuna kuna, ali nakon što se dobije građevinska dozvola za prvu, odnosno drugu etapu, onda će se rebalansom proračuna kako Općine Župa dubrovačka tako i Grada Dubrovnika osigurati dodatna sredstva koja će biti dostatna za nastavak projekta. U međuvremenu ćemo imati i troškovnike tako da ćemo znati o kojem je iznosu riječ. Nismo htjeli opterećivati sada proračun s tim iznosima koji nam još nisu poznati,  osim troškovnima, treba tu ući i u postupak javne nabave da bi točno znali o kolikim je iznosima riječ. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr direktor Groblja Dubac Đuro Lonza.