Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 19:41

Pet nominacija iz DNŽ za nagradu elektroničke scene Ambasador

Revelin u kategoriji najboljeg velikog kluba, neretvanski Adriatic Perception Fest u kategoriji najboljeg festivala domaćeg promotora, WTF Dubrovnik u kategoriji najboljeg klupskog festivala, DANCElectric Residency  u kategoriji najbolje klupske večeri i Torres u kategoriji najboljeg tech – house DJ-a nominirani su za nagradu Ambasador koja se u prjektu „Klubske scene“ dodjeljuje za radove i projekte nastale u proteklih godinu dana na elektroničkoj sceni.

U samo 13 dana koliko već traje glasovanje publike za ovogodišnju nagradu Ambasador, prvu nagradu koja se u Hrvatskoj dodjeljuje akterima elektroničke scene, prikupljeno je preko 14 tisuća glasova iz zemlje, ali i inozemstva.
Utrka za glasove krenula je u utorak 17. listopada, a traje još samo devet dana!

Veliki je to uspjeh u odnosu na prošlogodišnje, prvo izdanje ove nagrade kada je u 30 dana koliko je trajalo glasovanje prikupljeno oko 20 tisuća glasova.

Podršku svojim favoritima još devet dana možete izraziti glasanjem putem internet stranice https://www.klubskascena.hr/ambasador, a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Kao što to i priliči jednom glazbenom projektu, dodjelu nagrada koja je zakazana 21. studenog popratit će veliki Winners party u klubu Boogaloo u Zagrebu 25. studenog. Na 2 plesna podija nastupit će poznata imena elektroničke scene koja su prošle godine slavila u DJ kategorijama, ali i ovogodišnji laureati.

Ove godine u ukupno 38 kategorija prijavljeno je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene. Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex.

Hrvatska je pokretanjem ove nagrade napokon dobila način odavanja priznanja sceni koja, osim što okuplja jako veliki broj poklonika, pridonosi uvelike i domaćem gospodarstvu i imidžu naše zemlje. Svrstavanju na svjetsku kartu poznatih destinacija pridonijeli su festivali domaće i strane organizacije koje je ove godine posjetilo više milijuna ljudi iz cijelog svijeta.

Stoga je projekt Klubske scene, koja je zaslužna za pokretanje priznanja elektroničkoj sceni, dobio veliku podršku od Hrvatskog društva skladatelja kao i drugih krovnih institucija.

D.M.