Srijeda, 21 Lipanj 2017 09:47

Pozdrav ljetu Ane Rucner na Srđu

Violončelistica Ana Rucner jutros na Srđu održala je koncert Pozdrav ljetu po šesti put. Koncert je održan u sklopu festivala Ana u Gradu.

Vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić kao dragi gosti svojim su glazbenim i vokalnim vještinama dodatno obogatili ovaj koncert. Ana svake godine dio sredstava daruje u plemenite svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu, Karmen Maškarić, kojoj će pokloniti gudalo te joj poželjela mnogo uspjeha na glazbenoj akademiji i karijeri. Događanje su podržali i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, kao i TZ Dubrovačko neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika.

Rucner je izvela i pjesme Đelem, đelem, Kiko kiko i Androverdan, koje su dodatno obogatili trubači, gudači i bend Filipa Gjuda, uz zvukove čela i vokalne bravure Arija (bivše Ladarice). Romska glazba otkriva bogatu paletu emocija, a glazbenici su vjerno dočarali tugu, bol, strast i veselje, koja publiku zasigurno nije ostavila ravnodušnom. Rumunjska tradicionalna pjesma „Ko' lijepi san & čardaš, koju je Ana odsvirala u duetu s bratom Marijem, violistom, sjajno se uklopila u ovaj raznovrstan repertoar, a čelistica je na Srđu, osim sviranja, i otpjevala s kolegom Ivanom Jelićem pjesmu: „To je bila ljubav" i dobila veliki pljesak.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, također je prisustvovao koncertu na Srđu te je izrazio zadovoljstvo što Ana Rucner svojim nastupima kontinuirano pridonosi kulturnoj i turističkoj ponudi Dubrovnika.

- Ana je nebrojeno puta promovirala ljepote Hrvatske i Dubrovnika u svijetu, a njeni koncerti iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja i tako potvrđuju njen status sjajne glazbenice. - dodao je gradonačelnik.

- Teško mi je opisati emocije koje me preplavljuju dok sviram na Srđu i osjećam nježne zrake prvog ljetnog sunca. Buđenje novog dana donosi nove izazove i prilike, a glazba je moj život i veseli me što ju mogu podijeliti s Dubrovčanima. Svake godine, svirajući na Srđu, okružena dragim ljudima, osjećam neizmjernu zahvalnost što mogu nastupati uz prvo ljetno sunce i obilježiti i Svjetski dan glazbe. Vjerujem da se ovogodišnji repertoar svidio publici i da će ovaj koncert ostati tradicionalan u ovom prekrasnom Gradu. - osvrnula se na nastup Ana Rucner i poželjela svima ugodno ljeto.

DPP