Petak, 12 Svibanj 2017 17:24

Proglašeni najbolji županijski sportaši

Uz Dan Županije Zajednica sporta Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila je nagrade najuspješnijim županijski sportašima. Košarkašice ŽKK Ragusa proglašene su najuspješnijim ženskim klubom dok je najuspješnija momčad VK Jug CO. Sportašicom godine proglašena je judašica Ivana Šutalo, a sportaš godine je vaterpolist Jug CO Marko Bijač. Najuspješniji trener je Vjekoslav Kobešćak.

Priznanja uz obljetnicu kluba dodijeljena su Košarkaškom klubu Dubrovnik, nagrada za izuzetno sportsko dostignuće dodijeljena je Vaterpolskom klubu Jug Croatia osiguranje dok je nagrada za životno djelo dodijeljena je Marku Matiću iz Čilipa, koji je kao igrač, trener te klupski djelatnik više od 50 godina proveo u nogometu i još uvijek aktivno igra za veterane NK Konavljanin.

U kategoriji ženska nada nagrade su dodijeljene judašici Dubrovnika 1966. Anđeli Violić i rukometašici Dalmatinke iz Ploča Petri Marinović. U kategoriji muška nada nagrađeni su vaterpolist KPK Davor Skokandić i karatist Metkovića Duje Mihaljević.

N.M.