Četvrtak, 15 Lipanj 2017 11:31

Program Festivala Orsula; velika brazilska zvijezda bossa nove Bebel Gilberto prvi put u Dubrovniku!

Novo izdanje Festivala Orsula odabire najbolje od suvremenog jazza, funka, bossa nove, flamenca i drugih glazbenih žanrova. Organizacija Festivala Orsula prvi put dovodi veliku brazilsku zvijezdu Bebel Gilberto, koja će nastupiti 28. lipnja i s njom otvara festival.

Velika brazilska zvijezda bossa nove Bebel Gilberto prvi je put u Dubrovniku i otvara festival. Bebel Gilberto  plijeni pažnju na sceni dugi niz godina te i samim time niže bezbroj nagrada za svoj rad. Kao kćer Joao Gilberta i pjevačice Miuche, muzikom se bavi od devete godine. Karijeru je započela 1986., a 2000. izdaje Grammy nominiran 'Tanto tempo', elektronski laid back bossa nova hit album, koji je bio jako popularan po svim svjetskim klubovima. Njena sinteza elektronike s autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama postavila ju je među najprodavanije brazilske umjetnike svih vremena. Za one koji nikad nisu čuli bossa novu ili se nećkaju da dođu na Orsulu poslušati Bebel Gilberto ona kaže: "Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas."

Kao predgrupa Bebel Gilberto nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom. Park Orsula u posljednjih je nekoliko godina svog postojanja ugostio preko 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od velikih svjetskih imena poput Maria Biondia, Asian Dub Foundationa, Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića, S.A.R.S.-a, ali i mnogih drugih.

Ulaznice za sve dane Festivala možete kupiti on line preko sustava Entrio, te putem službene stranice Festival http://www.orsula-festival.com/karte i na prodajnim mjestima:
Turistička Agencija Compass South Adriatic Dubrovnik, Pera Čingrije 2, Dubrovnik
Youth Hostels Dubrovnik – HFHS, Vinka Sagrestana 3, Dubrovnik

PROGRAM Festivala Orsula

Srijeda, 28.6. BEBEL GILBERTO
predgrupa MAJA GRGIĆ trio
Utorak, 11.7. ZEMLJA GRUVA /FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE
Subota, 15.7. DHROEH NANKOE ENSEMBLE
Subota, 22.7. STAND UP VEČER: SANDRA SILAĐEV I DAMIR NIKŠIĆ
Subota, 29.7. KEZIAH JONES
Subota, 05.08. JOSE ENRIQUE MORENTE & IRENE RUEDA
Utorak, 08.08. MORE LOVE ENSEMBLE & MARIO IGREC
Petak, 11.8. ATOMSKO SKLONIŠTE
Nedjelja, 13.8. TADIĆ & TEOFILOVIĆI
Subota, 19.8. DIEGO GUERRERO

Park Orsula