Srijeda, 01 Veljača 2017 17:10

Prvi dubrovački duatlon; prijavite se

U organizaciji Triatlon Kluba Dubrovnik, povodom feste Svetog Vlaha, u subotu u Gružu održat će se prvi dubrovački duatlon (trčanje – biciklizam – trčanje). Nastupit će veći broj elitnih hrvatskih triatlonaca i triatlonki iz Dalmacije, Zagreba kao i vrhunski triatlonci i triatlonke iz regije. Pored nekoliko profesionalaca i iskusnih utreniranih članova raznih triatlon klubova, sudjelovat će i dosta Dubrovčana.

Trčat će se u Luci Dubrovnik od velikog mula do stope mosta na Kantafigu lučkim područjem i natrag dva kruga ukupno pet tisuća metara, a zatim se odmah ide u tranziciju na biciklistički dio utrke koji je 20 kilometara, tj. dva kruga od luke do ACI marine. Iza najbržeg i najatraktivnijeg dijela utrke, biciklističkog dijela, ostaje natjecateljima i natjecateljicama još 2500 metara sprint trčanja u cilj.

Prvi pobjednici se već očekuju u cilju za oko samo sat vremena, a limit cijele utrke duatlona je 2 sata za sve koji sudjeluju. S obzirom na veći broj sudionika kao i jedan broj manje iskusnih triatlonaca dio ceste of Kantafiga do ACI Marine Komolac bit će zatvoren za promet između 10.30 do 12 sati. Javni prijevoz Libertas za Mokošicu će prometovati alternativnim rutama.

"Molimo građane vozače i korisnike javnog prijevoza za razumijevanje i poštivanje privremenog kraćeg zatvaranja prometa spomenute dionice ceste uz rijeku. Svakako pozivamo sve sugrađane da dođu u Luku Gruž navijati i pratiti ovaj uzbudljiv sport, vidjeti sve ljubitelje triatlona, cestovne trkačke bicikle i opremu, a ako je kome usput moći će se pratiti utrka i duž biciklističke rute – od Batahovine do ACI Marine. U sklopu programa planiran je i dječji duatlon 1km bicikl + 500m trčanje, u zaštićenom prostoru Luke Dubrovnik, kao i tradicionalna ekipna utrka tkz. Štafeta. Za ekipnu utrku i duatlon prijave su još otvorene. Ekipe za štafetu se prijavljuju unaprijed preko Triatlon Kluba Dubrovnik, tj organizatora, i moraju imati ukupno četiri natjecatelja: dva muška člana i dvije ženske. Sve informacije o događaju postupku prijave i ostalo što vas može zanimati možete dobiti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.". - naveli su organizatori.

Program događanja:

10:00 start utrke „Dječji Duatlon" u Luci Dubrovnik (Gruž);

10:30 start DUBROVNIK DUATLON utrke – 5 km trčanje, 20 km bicikla, 2.5 km trčanje;

12:00 start ekipne utrke „štafeta 4x2 km" - trčanje u Luci Dubrovnik (Gruž);

13:00 sati proglašenje pobjednice/ka duatlona i štafete.

"Prijavite se do petka na jednu od ovih utrka, ako nemate ekipu za štafetu a želite trčati mi ćemo vam pomoći da je sastavite ili da se priključite nekome. Na duatlonu je obavezna ispravna bicikla i kaciga." - navode organizatori.
duatlon111
DPP