Petak, 09 Studeni 2018 14:09

Rekonstrukcija Lapadske obale dogodine; Franković kaže kako je "priča o marini Gruž mogla izgledati ljepše"

Grad Dubrovnik nema nikakvu kontrolu po pitanju Marine Gruž, jedino putem Vodovoda i komunalnog odjela, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Frnaković na sjednici Gradskog vijeća.

Naime, vijećnik Maro Kristić pitao je kako je moguće "da je obavljen tehnički prijem za marinu Gruž, a Lapadska obale se nije rekonsturirala".
- Dobili su građevinsku dozvolu. Marina je podijeljena u dvije zone, A i B. Do potonje ne može doći infrastruktura, a za zonu A je obavljen tehnički prijem. Grad je dao određene primjedbe, vjerojatno će biti otklonjene te će investitor dobiti uporabnu dozvolu. - rekao je Franković.

- Kako ona vizualno izgleda, to je naš doživljaj, ali oni su ipak ishodovali građevinsku dozvolu, sviđalo se nama to ili ne. - objasnio je Franković.

Dodao je kako se za rekonrukciju Lapadske obale uskoro može očekivati građevinska dozvola, naznačivši kako će se početi s projektom dogodine. Napomenuo je kako će se obnova odvijati u više faze, podsjetivši kako će projekt koštati 19 milijuna kuna.

V.S.