Subota, 10 Lipanj 2017 12:36

Ronioci čistili podmorje: Dobra vijest da novog smeća nema

Dubrovački ronioci danas su čistili podmorje na području od Solituda do plaže Mandrač. Našlo se tu svega, poglavito stakla i plastike, bilo je tu i raznoraznih konopa; dakle svega onoga što zagađuje okoliš.

- Ovo je još jedna u nizu naših eko akcija koje provodimo kontinuirano jednom tjedno. Nakon što smo očistili Kalamotu, došao je red da očistimo i ispred svojih vrata, ovdje u Solitudu. Našli smo tu svega; od boca, plastike, bidona, čaša... Iznenadilo me da novog smeća nema, ovo sve što vadimo je ustvari staro smeće koje je tu desetak godina. To je zanimljivo zbog toga što očito građani postaju osvješteniji. - rekao je ronioc Nikša Ivančević.

Najavio je i gdje će još ronioci čistiti podmorje u idućem razdoblju.

- Sljedeći vikend je Cavtat pa Lopud, Šipan... Kontinuirano radimo ove akcije tijekom svibnja i lipnja. Prije svega kako bi pomogli očuvanju okoliša, ali i kako netko od građana i turista se ne bi ozlijedio na primjerice staklo kojega itekako ima u podmorju. - objasnio je Ivančević.

Ovu akciji podržali su Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, a u akciji su osim ronioca Ronilačkog kluba Dubrovnik sudjelovali i djelatnici Čistoće.

V.Salvia