Utorak, 04 Lipanj 2024 15:35

SANITATU ISPORUČENA ČETIRI NOVA VOZILA ZA BOLJU OPSKRBU POVIJESNE JEZGRE

SANITATU ISPORUČENA ČETIRI NOVA VOZILA ZA BOLJU OPSKRBU POVIJESNE JEZGRE Foto: Grad Dubrovnik

Četiri nova elektrovučna vozila nabavljena su za potrebe opskrbe povijesne jezgre, a uručenju su danas na pretovarnoj zoni na Pločama nazočili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktorica Sanitata Dubrovnik Klaudija Barčot, izvijestili su danas iz Grada Dubrovnika.

Kako kažu iz gradske uprave rije je o vozilima francuskog proizvođača Goupil i vrijedna su ukupno 297.722 eura s PDV-om, odnosno 74.430 eura po vozilu.

„Sanitat Dubrovnik tako od danas raspolaže sa šest kvalitetnih vozila prilagođenih prometovanju povijesnom jezgrom čime je razina komunalne usluge dostave gospodarstvenicima i građanima podignuta na veću razinu.” - navode iz Grada Dubrovnika.

- Siguran sam da će ova razina usluge rasti i u nadolazećim godinama, posebno sa specijaliziranim vozilima. Prvenstveno mislim na ona vozila koja će omogućiti prijevoz zamrznute hrane od Ploča do samog objekta. - rekao je gradonačelnik Franković.

Najavio je i „trajno rješenje problematike pretovarne zone u drugoj fazi projekta, ugradnjom cjelokupne zone ispod platoa i u podzidima postojećeg parka, čime će se sadašnji prostor zone pretvoriti u trg dostupan javnosti”.

Direktorica Barčot pojasnila je način funkcioniranja opskrbe.

- Pretovarna zona funkcionira od 5 do 18 sati za zaprimanje tereta, u Gradu je izuzetak od 7 i po do 8 kada se ne smije voziti u povijesnoj jezgri. Ujutro gledamo glavninu voziti elektrovučnim vozilima dok ostatak dana imamo četiri električne prikolice kada se krećemo po Gradu, s obzirom na koncentraciju gostiju to nam je puno lakše i jednostavnije. - kazala je Barčot.

Moderna vozila tehnički su potpuno opremljena, duljine 3,67 metara, širine 1,3 metra te ukupne nosivosti 2100 kilograma. Po riječima dobavljača, komercijalnog predstavnika tvrtke Eol-ekos Stipe Tokića, trajanje baterije je otprilike 48 sati.

JPA