Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 10:09

Šutalo zlatna na Grand Prixu u Meksiku: Ušla sam u finale puna samopouzdanja

Hrvatske judašice, Tena Šikić i Ivana Šutalo nastupile su na jakom Grand Prix turniru u Meksiku, a nakon Teninog petog mjesta, Ivana je upisala najbolji rezultat karijere na IJF Touru osvojivši zlatnu medalju!

Nakon što je u Tel Avivu postala europska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki, Ivana Šutalo (preko 78 kg) nastavlja s napretkom. Pokazuju to ne samo borbe nego i ishodi tih istih borbi. Pokazao je to nastup i u Meksiku, gdje je na Grand Prixu u Cancunu s tri ippona najbolja sportašica Grada Dubrovnika osvojila zlato.

- U finale sam ušla puna samopouzdanja i bez straha. Želim uvijek gledati prema većim stvarima i evo sad sam uzela i Grand Prix zlato. Trener Đapić uz tatami, Tomo Marijanović i Tena Šikić na tribinama su mi bili velika potpora cijeli dan, pogotovo u finalu protiv Bolanos. – javila se Šutalo s prvim dojmovima iz Meksika.

Do borbe s Bolanos (MEX), Ivana je pobijedila Adlington (GBR) i Cutro-Kelly (USA), a već gleda prema novim izazovima:

- Nakon leta kući imam samo par dana odmora, točnije pripreme, za novi nastup u Kini. – rekla je.

Podsjetimo, prvog dana natjecanja na tatami je izašla Tena Šikić (do 52 kg), a u izjednačenoj borbi za broncu Delgado je iskoristila svoju priliku i s wazarijem došla do bronce, dok je Šikić je završila nastup na petom mjestu.

DPP