Četvrtak, 27 Prosinac 2018 14:32

Tehnički pregled pročistača pitke vode vjerojatno krajem siječnja

Piše:

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na nedavnom domjenku Grada Dubrovnika kazao je kako je pročistač za pitku vodi u potpunosti gotov, naglasivši da se još čekaju određeni certifikati kako bi se on pustio u puni rad. Član Uprave Vodovoda Vicko Begović za portal Dubrovnikpress.hr rekao je više o samom postupku ishođenja tih certifikata, odnosno o dobivanju uporabne dozvole za ovaj po Dubrovčane kapitalan projekt.

- Mi smo sad u toj fazi probnih ispitivanja, njih ima osam. Nakon svake faze rade se analize i testovi koji moraju zadovoljiti određene standarde. Ako ih ne zadovolje, moraju se ponoviti. Činjenica je da tu izvođač malo kasni. - rekao je Begović.

- Upravo iz razloga tog kašnjenja imali smo danas sastanak kod gradonačelnika Mata Frankovića, a kako bi se te stvari što prije posložile, kako bi što prije mogli ići za zahtjevom za tehnički pregled. S obzirom na Božić i Novu godinu to se sad sve na neki način komplicira, ali prema mojem mišljenju organizacija tehničkog pregleda bit će krajem prvog mjeseca. - izjavio je Begović.

Na pitanje kad bi pročistač onda trebao biti pušten u puni pogon, Begović je odgovorio:
- Ukoliko uspijemo do kraja siječnja završiti tehnički pregled, odnosno ako on zadovolji standarde onda bi išli na uporabnu dozvolu pa da bude spremno za puštanje u puni pogon. No, zaista je teško reći jer ne ovisi o nama. Mi pritišćemo i radimo sve da se to što prije riješi, ali neke stvari se ne mogu preskočiti. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr  član Uprave Vodovoda Vicko Begović.