Nedjelja, 11 Lipanj 2017 18:49

„Tko srce dava svega sebe dava“ u Kabogi

Dubrovačko ladanje oduvijek je bilo obilježeno uživanjem u ljepoti sklada prirode i umjeteonstva, a jedno takvo uživanje možete i vi doživjeti u ponedjeljak 12 lipnja u ljetnikovcu Bunić - Kaboga na Batahovini. Daleko od gradske žege, buke i gužve uz hladan lahor s rijeke pozvani ste da sudjelujete u proslavi umjetnosti koju su mjesecima stvarali mladi glumci i glazbenici u Domu Marina Držića.
"Tko srce dava svega sebe dava", riječi su velikog Držića, a koje savršeno oslikavaju trud , rad i ljubav koju su mladi uložili u ovaj projekt.

„Iznimno smo zahvalni Zakladi Caboga Stiftung koja je prepoznala vrijednost rada naših mentora i polaznika radionica te nam omogućila da u jedinstvenom prostoru ljetnikovca Bunić – Kaboga koji datira u vrijeme Držićevog života, predstavimo rezultate radionica. Renesansno kazalište i renesansna glazba u ovom ljetnikovcu zvučat će sasvim posebno“, ističe Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića.

U ponedjeljak 12. lipnja s početkom u 20 sati u ljetnikovcu Bunić – Kaboga polaznici dramske radionice pod mentorstvom Hrvoja Sebastijana i Paole Dražić Zekić predstavit će nam što su sve naučili o generacijskom jazu kroz najrazličitije odnose u Držićevim djelima.

Njihovu dramsku izvedbu pratit će glazbenici, koji su pod mentorstvom Sanje Dražić uvježbali renesansne napjeve i skladbe.

Dođite i podržite mlade dubrovačke snage, oni srcem daju.

Dom Marina Držića