Subota, 30 Rujan 2023 13:58

TZ GRADA DUBROVNIKA: DVIJE WORLD TRAVEL NAGRADE

TZ GRADA DUBROVNIKA: DVIJE WORLD TRAVEL NAGRADE Foto: TZGD

U sklopu svečane dodjele nagrada World Travel Awards 2023, Dubrovnik je dobio visoko priznanje u dvije značajne kategorije. Grad je proglašen Vodećom europskom destinacijom za krstarenja 2023. (Europe's Leading Cruise Destination 2023) te Vodećom obalnom gradskom destinacijom u Europi 2023. (Europe's Leading Seaside Metropolitan Destination 2023), a nagrade je na svečanoj ceremoniji preuzeo direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković.

Dubrovnik je nagradu vodeće destinacije za krstarenja dobio u konkurenciji s još 11 gradova kao što su Oslo,Lisabon, Venecija, Kopenhagen i drugi, dok je nagradu za vodeću obalnu gradsku destinaciju dobio u konkurenciji s još šest gradova – Barcelonom, Istanbulom, Portom i dr. World Travel Awards predstavlja prestižni program nagrađivanja u području putovanja i turizma, a pobjeda u ovim kategorijama prepoznata je kao vrhunsko priznanje zlatnog standarda diljem svijeta.

Ovogodišnja proslava 30. obljetnice dodjele nagrada World Travel Awards održana je u gradu Batumiju u Gruziji od 28. do 30. rujna. Glasovanje za europske kategorije dodjele nagrada World Travel Awards trajalo je do 20. kolovoza, a glasali su profesionalci u turizmu, mediji i turistički potrošači.

TZ grada Dubrovnika