Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 21:42

Uručene zahvalnice polaznicima radionica konavoskog veza

Susret svih polaznika i voditelja radionica uz koje se učilo kako izraditi konavoski vez, održan je danas u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima. Programi su održavani tijekom godine u OŠ Gruda, OŠ Cavtat kao i u njihovim područnim školama te u Zavičajnom muzeju u Čilipima.

Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić dodijelila je zahvalnice polaznicima radionica, a prigodne poklone i zahvalnice voditeljima volonterima.

U sklopu programa edukacije voditelja radionica izrade konavoskog veza koje pomaže Ministarstvo kulture RH održane su razne aktivnosti za odrasle i djecu ne bi li se konavoski vez kao nematerijalno kulturno dobro približio svim dobnim skupinama. Nosioci zaštite umijeća izrade konavoskog veza su uz Zavičajni muzej Konavala, Maticu hrvatsku ogranak Konavle te AR atelier i OŠ Gruda i OŠ Cavtat koje su tijekom 2016/2017 organizirale obuku za učenike. Voditeljice u OŠ Cavtat bile su Anita Radović i Katarina Radović, voditeljica radionice u Zavičajnom muzeju Konavala bila je Kate Miljanović a voditeljica u OŠ Gruda Marija Prlenda.

Posebna zahvalnost je istaknuta ravnateljicama osnovnih škola koje uspijevaju na razne načine održati aktivnost u školi. Nakon programa, nastavljeno je prigodno slavlje i druženje s polaznicima radionica.

DPP